Pop-up marktplein Wijnegem

Voor de vijfde maal is het seizoen van onze pop-up geëindigd.

We hebben op zondag 25 september ons succesvolle seizoen weer afgesloten met een massale opkomst van onze klanten.

We willen iedereen bedanken voor de steun die we elk seizoen opnieuw krijgen.

We zien er al naar uit jullie in 2023 opnieuw te kunnen voorzien in onze POP-UP met onze ijsjes en wie weet wat nog !

 

Geniet hier alvast van enkele sfeerbeelden en een mooi krantenartikeltje over onze pop-up.

Terugkeer pop-up IJssalon Pinguïn meteen groot succes: uitbater zoekt vaste stek in Wijnegem

Wijnegem / Deurne – Jan AUMAN

IJssalon Pinguïn heeft voor het derde opeenvolgende jaar een pop-up geopend op het Marktplein van Wijnegem. Uitbater Woody de Beuckelaer voelt zich zo goed thuis in de kanaalgemeente dat hij er uitkijkt naar een vaste stek. Al wil hij ook in Deurne, heimat van dit iconische ijssalon, aanwezig blijven.

Het was Mie Goor die intussen bijna negentig jaar geleden begon met het maken van ijsjes. De rest is levende geschiedenis. De Pinguïn-traditie werd in Deurne-Zuid eerst verdergezet door zoon Stan en kleindochter Carine Van Beemen, maar intussen heeft ook de vierde generatie het geheime roomijsrecept in de vingers: broer en zus Woody (27) en Billie de Beuckelaer (29). 

Netjes anderhalve afstand 

Aan populariteit heeft het Pinguïn-ijs alvast nog niks ingeboet. Nog voor Woody en Billie samen met hun vaste schephulp Kayleigh de deuren van hun zomerresidentie hadden opengezwaaid, stonden er al liefhebbers aan te schuiven. Netjes op anderhalve afstand van elkaar. 

“Het wordt een uitdaging om de mensen na het overhandigen van hun bestelling aan te zetten om weer meteen te vertrekken. Hun ijsje hier ter plaatse rustig opeten op één van de zitbanken, zit er voorlopig niet in. We hebben voldoende signalisatie aangebracht om dat duidelijk te maken”, zegt Woody terwijl hij de laatste verbodsstickers kleeft.

Gratis ijsjes in woonzorgcentra

Femke Nuyens (15) en Jolien Struyf (16) stonden ruim een kwartier op voorhand aan te schuiven. “We zijn niet alleen de grootste Pinguïnfans, maar vandaag is ook mijn verjaardag. Hoe kan ik die beter vieren dan met een ijscoupe gevuld met smaken als banaan, stracciatella en speculoos”, aldus het meisje. Woody raakte vertederd door zoveel mooie woorden dat hij de eerste ijsjes van het seizoen wegschonk. 

Met die vrijgevigheid was hij trouwens niet aan zijn proefstuk toe. De voorbije maanden ging Woody met zijn zus meer dan duizend ijsjes gratis leveren in onder meer de woonzorgcentra Silsburg, Boterlaarhof en Ruggeveld in Deurne, De Fontein in Borgerhout en Molenheide en Rustenborg in Wijnegem.

Back to top