Geschiedenis

Ijssalon PINGUIN werd bijna 100 jaar geleden opgericht door onze grootmoeder “Mie Goor”, die op het idee kwam om ijsjes te maken en te verkopen aan de buurtbewoners. Ze begon met een grote pot naast een klein diepvriezertje in de hal van haar woning, later uitgebreid met twee tafeltjes waaraan de klanten hele middagen zaten te kletsen om vervolgens ook enorm succesvol te worden bij de bezoekers van de cinema om de hoek die tijdens de pauze een ijsje kwamen halen.

miegoor
“Mie Goor”, wereldberoemd in Deurne als “crème-glace maakster”.
winkel-oud

Later kwamen haar kinderen en kleinkinderen in de zaak, de generaties volgden mekaar op, het bezoekersaantal bleef maar stijgen en vandaag neemt het ijssalon drie naast elkaar liggende woningen in beslag.

Zoveel jaren later wordt de familietraditie nog altijd verder gezet maar wel met een moderne insteek , bovenop verrijkt met nieuwe technieken, maar nog steeds met respect voor en het behoud van de originele recepten en methodes uit mijn kindertijd.

Intussen hebben de kinderen zich ten volle ingewerkt en is, na een eerste succesverhaal van onze pop-up in Wijnegem, een vierde generatie van start gegaan met nieuwe uitdagingen voor de toekomst.

Missie

Our company philosophy is to work hard , have fun , and to bring a ‘golden smile’ to each and every guest who comes to visit us. We hope you enjoy us as well !!

Of anders gezegd :

Onze gasten een (h)eerlijk product aanbieden, gemaakt op een zuiver traditionele ambachtelijke wijze met dagverse producten, overgoten met een sausje van onze beroepsfierheid, service en voldoening om hen op deze wijze mede deelgenoot te maken in onze vreugde die wij hen willen meegeven

Neem ook eens een kijkje in bijna 100 jaar fotoarchief van ons ijssalon

Back to top