Nieuws

De Zilveren Glimlach

IJssalon De Pinguïn aan de Herentalsebaan nam deel aan De Gouden Glimlach. Die actie gaat op zoek naar de beste buurtwinkel van ’t stad. De beste buurtwinkel van het district krijgt een Zilveren Glimlach. Zaakvoerster Carine Van Beemen is apetrots, want dit is al de tweede keer dat De Pinguïn wint.

Gezellige boel

Carine: “Ons ijssalon bestaat al meer dan 75 jaar. Zeventien jaar geleden nam ik het salon over van mijn vader en ik ben echt bezeten van onze zaak. Mijn man zegt vaak: ‘We staan op met De Pinguïn en we gaan slapen met De Pinguïn.’ Onze klanten hebben me overgehaald om voor de vierde keer mee te doen met de wedstrijd. Ik krijg veel complimentjes en dat geeft een enorm goed gevoel. In ons ijssalon is het vaak een gezellige boel. Iedereen babbelt met iedereen. Ik zie hier veel alleenstaanden die komen voor het sociaal contact. De klanten komen graag omdat we goede producten verkopen aan een schappelijke prijs én met een vriendelijke bediening. Vooral onze Brusselse wafels en ons zelfgemaakt ijs zijn in trek. Daar komen ze van ver voor. Mijn vader, die al 75 jaar is, maakt het ijs zelf volgens een bijzonder recept. Ik snoep er graag van. Zeker in de zomer eet ik elke dag een ijsje.”

“Ik wil op elk gezicht een glimlach toveren”

“Onze klanten mogen heel veel vragen. Zo heb ik een klant die zijn croque monsieur zonder korstjes en in de helft gesneden wil. Of een andere klant met reuma die vraagt of ik de botervlootjes op voorhand wil openen. Dat is allemaal geen probleem. Het is voor mij een uitdaging om op elk gezicht een lach te toveren. Onlangs kwam er een mevrouw in de zaak die dertig jaar in het buitenland had gewoond. Ze zei dat alles nog even lekker was als vroeger. Zo’n spontane complimentjes doen deugd.”

Kroon op levenswerk

“Ik ben heel trots met de Zilveren Glimlach. Dat is al de tweede keer. Het is de kroon op het levenswerk van mijn vader. Hij is fier, al zegt hij dat niet met zoveel woorden. Ik ga onze klanten zeker bedanken voor hun stem. Vorige keer trakteerde ik met een extra gratis pannenkoek. Wat ik deze keer zal doen, is nog een verrassing.”

Back to top